Zorgopleiding voor jongeren met een functionele beperking

Zorgopleiding voor jongeren met een functionele beperking

Stichting Buitengewoon Leren en Werken-Prins Heerlijk is op 1 september 2017 gestart met een zorgopleiding voor jongeren met een functionele beperking. Ze werken hierin samen met Summa College, Vitalis WoonZorggroep, Valkenhof, Sint Annaklooster, RSZK en Severinus.

Leren en Werken-zorgopleiding 
Sinds dit schooljaar kunnen jongeren met een functionele beperking in de regio Eindhoven aan de slag bij de nieuwe Leren en Werken-zorgopleiding. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar die niet terecht kunnen op een reguliere mbo-school, werken en leren bij Prins Heerlijk Zorg voor een beroep in de zorgsector. De jongeren hebben een functionele beperking, zoals autisme, ADHD of ernstige leerproblemen. Ook is er plek voor vroegtijdige schoolverlaters in deze zorgopleiding. De jongeren krijgen les in een kleinschalige omgeving met op maat gemaakt lesmateriaal, gegeven door een eigen docententeam. Hiervoor werkt Prins Heerlijk Zorg samen met Summa Zorg.

Programma op maat
Voordat de jongeren aan hun zorgopleiding kunnen beginnen vindt een uitvoerige intake plaats. Vervolgens krijgt iedere leerling een op maat gemaakt leerplan, waarbinnen ze in hun eigen tempo kunnen leren. Daarbij gaat de school uit van de mogelijkheden en ambities van de jongeren. De leerlingen hebben twee lesdagen per week. De rest van de week doen ze intensief werkervaring op bij een werkgever. De jongeren krijgen les in algemene vakken, vaktheorie (welzijn, basiszorg, voeding) en studieondersteuning (verslagen maken, reflecteren). In totaal zijn veertien jongeren begonnen met een leerwerktraject in de richting Zorg en Dienstverlening.

Meer informatie

About the Author:

Leave A Comment