Aspecten HR-beleid Hutten leidraad voor organisaties zorg en welzijn

Aspecten HR-beleid Hutten leidraad voor organisaties zorg en welzijn

Fotograaf Frank Verbruggen

Bestuurders van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties kwamen op maandag 19 februari in De Verspillingsfabriek samen voor de bijeenkomst van de werkgroep ‘Excellent Werkgeverschap in de Zorg’. Hierin stond het HRM-concept van cateraar Hutten centraal dat verspilling van talent binnen hun organisatie tegengaat. Het inspireerde zorg- en welzijnsorganisaties om zelf aan de slag te gaan met aspecten uit het HR-beleid van Hutten.

Beste werkgever van Nederland
Effectory en Intermediair bekroonde Hutten in hun werkgeversonderzoek in 2016 als Beste Werkgever van Nederland in de branchecategorie ‘Vrije tijd, reizen en cultuur’. HRM-directeur Pascal Verheugd legde de deelnemers in vogelvlucht uit hoe het HRM-concept van Hutten daartoe heeft bijgedragen. In het HR-beleid van Hutten staat het geluk van het personeel centraal. Als beste werkgever probeert Hutten het HR-beleid buiten de gebaande paden om vorm te geven. Dit met als doel een excellente werkgever te zijn en daardoor onder andere de uitstroom van personeel tegen te gaan.

HR beleid Hutten in de zorg
Na het theoretische gedeelte over het HR-beleid van Hutten gingen bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties tijdens het diner in gesprek met elkaar. Zij bespraken knelpunten en legden een link met het HR-beleid van Hutten. Het resultaat is dat bestuurders een thema daaruit adopteren voor implementatie binnen de eigen organisatie. Zo willen zij een excellente werkgever zijn en de uitstroom van personeel in de zorgsector tegengaan.

22-02-2018|Categorieën: Nieuws|Tags: |

About the Author:

Leave A Comment