Vivent haalt internationale vrijwilligers binnen voor ouderen

Vivent haalt internationale vrijwilligers binnen voor ouderen

Vivent haalt vier Europese studenten voor twaalf maanden naar Nederland voor vrijwilligerswerk op twee woonzorgcentra en twee basisscholen. Het doel: wat extra handjes en meer aandacht voor ouderen.

Internationale studenten als vrijwilliger
De studenten gaan aan de slag via het EVS European Voluntary Service programma van Erasmus+ . Ze zijn tussen de 17 en 30 jaar oud en wonen in De Hooghe Clock in Den Bosch, een woonzorgcentrum van Vivent. De vrijwilligers wonen hier tegen een enigszins gereduceerd tarief. Als tegenprestatie zetten zij zich in voor bewoners; ze verrichten vijf uur per week vrijwilligerswerk in De Hooghe Clock. Daarnaast starten twee studenten met een grote vrijwilligersklus bij Vivent, een Spaanse vrijwilliger bij Vivent Mariaoord en een Duitse student bij de Hooghe Clock en Hof van Hintham. De andere twee studenten verrichten vrijwilligerswerk op basisscholen.

Cursus Nederlands
De studenten volgden thuis al een online cursus Nederlands. In Nederland doen zij een aanvullende taalcursus om tijdens hun werkzaamheden voldoende te kunnen communiceren. Het doel van de inzet van de internationale vrijwilligers is wat extra handjes en meer aandacht voor ouderen en schoolkinderen. Later wordt het project uitgebreid met extra vrijwilligers uit onder andere Duitsland en Frankrijk.

Bron 

About the Author:

Leave A Comment