Transvorm Actueel: Best practices voor instroom en behoud

Transvorm Actueel: Best practices voor instroom en behoud

Hoe behoud je goed personeel en zorg je voor een grotere instroom? Tijdens de goed bezochte Transvorm Actueel van woensdag 20 december presenteerden Vanderlande, De Leyhoeve en CINOP Advies hun ‘best practices’.

Achterdeur dicht
Al tien jaar op rij wordt Vanderlande verkozen tot beste werkgever van de branche. Doordat de organisatie groeit binnen de toch al krappe technieksector is het risico op personeelstekorten groot. Toch kan het bedrijf hier weerstand aan bieden. Wat is hun geheim? “De achterdeur dichthouden!”, zegt Jolanda van der Putten, manager Recruitment bij Vanderlande. “Zet in op je huidige personeel, ben trots op ze en bied ze een luisterend oor en ontwikkelmogelijkheden binnen de organisatie. Er is -verrassend genoeg- geen succesformule. Gewoon doen wat van je verwacht wordt als werkgever.”

Huisvaders en -moeders
Dan is het de beurt aan Renske Jetten, projectleider Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg bij Woonlandschap De Leyhoeve. “De Leyhoeve biedt 55-plussers een woonruimte, eventueel gecombineerd met zorg. In De Leyhoeve werken huiskamervaders en -moeders in een gezamenlijke ruimte waar ouderen de dag doorbrengen: de huiskamer. Hier proberen we zoveel mogelijk het ‘thuis’ van vroeger na te bootsen. Uniek is dat de huiskamervaders- en moeders niet per definitie een zorgachtergrond hebben. Belangrijker is dat zij geschikt zijn voor de werkzaamheden en passen binnen de organisatie.”

Anders scholen
Tenslotte presenteren Dick-Jan Rover, opleidingsfunctionaris van ASVZ, Tijs Pijls en Matthieu Mes van CINOP Advies hun best practice. CINOP is een adviesbureau op het gebied van onderwijskundige en opleidingskundige vraagstukken. Het bureau opereert op het snijvlak van onderwijs en arbeidsmarkt en rondom het thema ‘een leven lang leren’. Bij vraagstukken rond (zij)instroom, doorstroom en uitstroom van personeel en bij duurzame inzetbaarheid wint het flexibel op maat en ánders scholen van personeel snel terrein. CINOP advies en ASVZ lichtten twee praktijkvoorbeelden toe. Eén uit de gehandicaptenzorg over doorscholing van personeel naar een hoger niveau. En een voorbeeld uit Twente, waar het ROC via een blended learning-aanpak aantrekkelijk volwassenenonderwijs op maat organiseert. Hoe structureer je het denken en spreken over het organiseren van scholing op maat? Dat lichtte CINOP toe aan de hand van een eenvoudig kader.

Geïnspireerd kijken we terug op deze bijeenkomst! Wil je meer weten? Bekijk de presentaties.

22-12-2017|Categorieën: Nieuws|Tags: |

About the Author:

Leave A Comment