Nieuwe Fontysopleiding: Associate Degree Zorg en Technologie

Nieuwe Fontysopleiding: Associate Degree Zorg en Technologie

De zorg verandert en innoveert. Om technische innovaties verder te ontwikkelen, toe te passen of te helpen bij de acceptatie ervan, is specifiek geschoold zorgpersoneel nodig. Fontys Hogescholen biedt hiervoor de nieuwe tweejarige deeltijd niveau 5 hbo-opleiding Associate Degree Zorg en Technologie.

Techniek en zorg verbinden
Studenten van de opleiding Zorg en Technologie worden in staat gesteld om de werelden van de techniek en de zorg te verbinden en te overbruggen. Studenten zijn bijvoorbeeld in staat om bij productontwikkeling al in een vroeg stadium het perspectief van de beoogde doelgroep te integreren in het ontwerpproces. In de opleiding komen de essentiële aspecten van zorg en zorgprocessen, welzijn, veiligheid en techniek en technische processen aan bod. Studenten leren in de praktijk binnen een ‘community of practice’ samen met hun medestudenten, collega’s en hun werkgever.

Associate degree (Ad)
Steeds meer hogescholen bieden een Advanced Degree (AD) traject aan. Een Ad is een erkende hbo-opleiding van twee jaar. Het niveau ligt tussen dat van mbo-niveau 4 en een hbo Bachelor (niveau 6). Het is gericht op studenten die door willen studeren na een mbo niveau-4 opleiding, of op werkenden die deeltijd een tweejarige opleiding willen volgen op hbo-niveau.

About the Author:

Leave A Comment