Nieuwe Avansopleiding: Management in de Zorg Associate degree

Nieuwe Avansopleiding: Management in de Zorg Associate degree

Een hart voor zorg en welzijn combineren met de bedrijfskundige kant van management: dat kan in de nieuwe deeltijdopleiding Associate degree Management in de Zorg (MiZ-Ad) van Avans Hogescholen. De opleiding voor zorgmanagers van de toekomst start in september 2018.

Bedrijfskundige en menskant
Miz-Ad leidt op tot leidinggevende in de zorg- of welzijnssector. De opleiding combineert de bedrijfskundige met de menskant van de zorg. Studenten leren over veranderingen en actualiteiten, oefenen managementvaardigheden en verdiepen zich in de grondbeginselen van management, organisatie-, personeels- en kwaliteitsmanagement. Bovendien ontwikkelen zij verandervaardigheden en leren ze meer over beleid en budget.

Middenmanagement
De tweejarige niveau 5 hbo-opleiding is bedoeld voor teammanagers, projectleiders of beleidsadviseurs in de zorg of welzijn die zich in deeltijd willen verdiepen in middenmanagement. Ook zijn mensen uit andere sectoren die interesse hebben in een management- of beleidsfunctie in de zorg van harte welkom.

Associate degree (Ad)
Steeds meer hogescholen bieden een Advanced Degree (AD) traject aan. Een Ad is een erkende hbo-opleiding van twee jaar. Het niveau ligt tussen dat van mbo-niveau 4 en een hbo Bachelor (niveau 6). Het is gericht op studenten die door willen studeren na een mbo niveau-4 opleiding, of op werkenden die deeltijd een tweejarige opleiding willen volgen op hbo-niveau.

About the Author:

Leave A Comment