Inspiratiebijeenkomst over verspilling van talent

Inspiratiebijeenkomst over verspilling van talent

Personeelstekorten spelen een grote rol in de sector Zorg en Welzijn. Uitstroom van medewerkers verergert dat tekort. Om ‘verspilling van talent’ binnen de zorgsector tegen te gaan, vond op 27 november een inspiratiebijeenkomst voor zorgbestuurders plaats in De Verspillingsfabriek. Gastspreker Bob Hutten: “Als je zorgt voor het (werk)geluk van je personeel worden zij ambassadeurs van je organisatie.”

Geluk bepaalt vitaliteit
Waarom vindt Hutten (werk)geluk zo belangrijk? “Iedereen streeft naar geluk, thuis en op de werkvloer. Het bepaalt de mate van vitaliteit van een persoon. Gelukkige medewerkers zijn ambassadeurs voor je organisatie. Zo hebben zij een positieve invloed op de aantrekkingskracht van je organisatie op de arbeidsmarkt.”

Samen in actie
Hutten daagde met zijn prikkelende stellingen zorgorganisaties uit om een film te maken over hun geloof in de toekomst van de zorg. “Want: wanneer je een toekomstig doel stelt en uitstraalt, volgt de organisatie vanzelf.” Hij sloot af met een oproep. Hij vroeg zorgorganisaties om in samenwerking met hem, acties in te zetten om verspilling van talent binnen de zorg tegen te gaan. Geïnteresseerden konden zich na afloop opgeven voor het vervolgtraject.

Wilt u ook meewerken aan het tegengaan van talentverspilling?
Neem contact op met Arjenne van der Linden.

 

04-12-2017|Categorieën: Nieuws|Tags: |

About the Author:

Leave A Comment