Fontysopleiding: Associate Degree Management in de zorg

Fontysopleiding: Associate Degree Management in de zorg

Een uitdagend leerprogramma dat praktische management- en tegelijkertijd leiderschapsvaardigheden bevat, dat is de deeltijdopleiding Associate degree Management in de Zorg van Fontys Hogescholen.

Praktijkgericht onderwijs
In deze deeltijd opleiding worden theorie en praktijk op een unieke wijze gecombineerd. Het onderwijs sluit aan bij de praktijkervaring van de studenten. Er wordt gewerkt met concrete opdrachten die direct in de praktijk te brengen zijn en aan projecten die afkomstig zijn van de werkvloer. De meeste studenten die voor deze studie kiezen willen hun loopbaanperspectief vergroten. Van alle startende studenten heeft 28% een leidinggevende functie; 41% heeft een coördinerende en 31% een operationele functie. Na de opleiding kunnen studenten in alle sectoren van de zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening gaan werken. De functie die zij na deze opleiding kunnen uitoefenen loopt zeer uiteen, van locatiemanager of projectleider tot aan zorgcoördinator.

Associate degree (Ad)
Steeds meer hogescholen bieden een Advanced Degree (AD) traject aan. Een Ad is een erkende hbo-opleiding van twee jaar. Het niveau ligt tussen dat van mbo-niveau 4 en een hbo Bachelor (niveau 6). Het is gericht op studenten die door willen studeren na een mbo niveau-4 opleiding, of op werkenden die deeltijd een tweejarige opleiding willen volgen op hbo-niveau.

About the Author:

Leave A Comment