Verslag 11 mei 2017: Kick off actieprogramma Zonder Zorg 2020

Verslag 11 mei 2017: Kick off actieprogramma Zonder Zorg 2020

De vraag naar personeel binnen Zorg en Welzijn stijgt spectaculair. Het aantal vacatures op BrabantZorg.net is in een jaar tijd bijna verdubbeld en veel werkgevers kampen met moeilijk vervulbare vacatures. Ook in de media is volop aandacht voor de personele tekorten. Uit verschillende berichten blijkt dat de kwaliteit en continuïteit van zorgverlening in gevaar komt als gevolg van tekorten in de personeelsvoorziening.

Naar aanleiding van deze problematiek ondernemen veel zorgorganisaties en regio’s al acties. Maar het is ook duidelijk dat alleen met samenwerking en gezamenlijke actie in de regio’s een oplossing gevonden kan worden. Daarom ontwikkelde Transvorm het Actieprogramma ‘Zonder Zorg 2020’. Marc Veldhoven (oud-bestuurder van ROC de Leijgraaf en thuiszorgorganisatie Zuidzorg) fungeert als ‘aanjager’ van het Actieprogramma.

Kickoff Actieprogramma
Op 11 mei presenteerde Transvorm dit Actieprogramma tijdens een druk bezochte Kickoff bijeenkomst op Landpark Assisië. Aanwezig waren 80 vertegenwoordigers van o.a. zorg- en welzijnsorganisaties, hbo- en mbo opleidingsinstituten, gemeenten, UWV, vluchtelingenwerk en Transvorm.

Download het verslag (pdf)

07-07-2017|Categorieën: Nieuws|Tags: |

About the Author:

Leave A Comment